Nhianyha Mejías

NHIANYHA MEJÍAS

NHIANYHA MEJÍAS

Pintora - vitralista
Fundadora de Metaphora Vitralls

 

Nhianyha Mejías neix a Caracas (Veneçuela), 21 d'agost de 1973. Inicia els seus estudis a l'acadèmia "Art Foc" (Caracas), dirigida pel mestre Cándido Millán l'any 1989, allí descobreix la seva passió pels vitralls i la seva història.

Durant els seus estudis a l'Escola Superior de Belles arts "Cristóbal Rojas" (Caracas) desenvolupa la seva passió per l'Informalisme Abstracte i la seva pintura. Perfecciona i treballa la tècnica del vitrall antic amb el pintor i mestre vitralista Leonel Durán (Caracas) i amb el mestre Guy Meliava (París).

Ha format part de la AVAP (Associació Veneçolana d'Artistes Plàstics), així com de l'Associació Internacional d'Arts Plàstiques AIAP-UNESCO a Veneçuela. Ha participat al Saló Nacional del Vidre organitzat pel Museu d'Art Contemporani de Caracas Sofia Imber. El reconeixement professional dins del món artístic a la seva terra natal va arribar després del seu disseny i creació de les vidrieres de la Catedral Sant Felip Neri (Els Teques-Veneçuela)

L'any 2001 es trasllada a Espanya i fixa la seva residència a Sant Cugat del Vallès on inaugura el Taller de vidrieres Metaphora Vitralls. L'avalen importants projectes com la restauració de les vidrieres de la "Casa de les Punxes" a Barcelona Avinguda Diagonal, "Casa Lleó Morera" al Passeig de Gràcia, el disseny i creació dels vitralls per la "Casa Dalmau" al Passeig Marítim de Cadaqués, així com la restauració del Panteó Familiar de la Família Codina, Panteó que forma part del patrimoni artístic del Cementiri del Montjuïc pel seu valor com a peça arquitectònica modernista. Va ser la responsable del disseny i creació d'un llum-cúpula modernista per l'espai dedicat a Gaudí al Museu Modernista Català. Actualment és la responsable de la restauració de les vidrieres de la Residència Layret , antiga Casa de la Lactància Municipal de Barcelona situada a la Gran Via de les Corts Catalanes. Com a anècdota, té el rècord de rapidesa realitzant un vitrall per la pel·lícula Fràgils de Jaume Balagueró.